Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med tomatris och yoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakat hos en kompis och det var väldigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra kycklingen, bryn i margarin. Skala och skär morötterna i slantar och löken i klyftor. Smält margarin i en riktigt stor kastrull. Fräs lök, morötter och timjan i margarin. Blanda i riset och fräs i ytterligare 5 minuter. Att bryna riset innan det kokas ger det en fylligare smak.
  2. Häll på vattnet, de krossade tomaterna och buljongtärning. Lägg kycklingen i grytan och sätt på locket. Låt små sjuda på medelvärme i ca: 30-40 minuter. Rör lite då och då, så att riset inte bränner. Smaka på riset efter 20 minuter och stick i kycklingen för att se om den är färdig. Om det kokar torrt i kastrullen, tillsätt mer vatten i omgångar, till du känner att riset är klart. Smaksätt med salt och peppar. Servera i djupa tallrikar med en liten klick yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.