Smakat hos en kompis och det var väldigt gott.
Instruktioner
- Salta och peppra kycklingen, bryn i margarin. Skala och skär morötterna i slantar och löken i klyftor. Smält margarin i en riktigt stor kastrull. Fräs lök, morötter och timjan i margarin. Blanda i riset och fräs i ytterligare 5 minuter. Att bryna riset innan det kokas ger det en fylligare smak.
- Häll på vattnet, de krossade tomaterna och buljongtärning. Lägg kycklingen i grytan och sätt på locket. Låt små sjuda på medelvärme i ca: 30-40 minuter. Rör lite då och då, så att riset inte bränner. Smaka på riset efter 20 minuter och stick i kycklingen för att se om den är färdig. Om det kokar torrt i kastrullen, tillsätt mer vatten i omgångar, till du känner att riset är klart. Smaksätt med salt och peppar.
Servera i djupa tallrikar med en liten klick yoghurt.
Publicerat den
10 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar