Här serveras ryknade het kyckling tillsammans med sval och uppfriskande sallad på yoghurt, gurka och mynta. Kombinationen av färsk och torkad mynta förstärker myntasmaken.
Instruktioner
- Skär med en vass kniv ett djupt snitt i kycklingbitarna ända in till benet.
- Blanda hälften av yoghurten med 2 msk av oljan, hälften av vitlöken, den torkade myntan och peppar efter smak. Lägg kycklingen i en låg form och skeda eller pensla yoghurtblandningen över alla bitar. Täck över fatet, ställ det i kylskåpet och låt kycklingen stå och dra i marinaden i minst 4 timmar eller allra helst över natten.
- Lägg kycklingen på ett galler över en het glöddbädd på grillen. Vänd bitarna ofta under grillningen. Grilla i ca 20 minuter tills kycklingbitarna börjar förkolna en aning på utsidan och inte längre rosa inuti. Man kan också grilla den i 20 minuter på
högsta övervärme i ugnen och vända den ofta.
- Lägg under tiden resten av yoghurten,vitlöken och den torkade myntan i en skål och rör om så att allt blandas väl. Tillsätt gurkan, den färska myntan och tillsätt salt och peppar efter smak, och rör om på nytt. Lägg blandningen i en serveringsskål, droppa resten av oljan över och garnera med gurkskivor och myntakvistar om så önskas.
- Servera kycklingen varm med tzatzikisalladen, varma pitabröd och en tomatsallad passar bra till.
Publicerat den
26 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar