Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med tzatziki

 
Skriv ut

Här serveras ryknade het kyckling tillsammans med sval och uppfriskande sallad på yoghurt, gurka och mynta. Kombinationen av färsk och torkad mynta förstärker myntasmaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär med en vass kniv ett djupt snitt i kycklingbitarna ända in till benet.
  2. Blanda hälften av yoghurten med 2 msk av oljan, hälften av vitlöken, den torkade myntan och peppar efter smak. Lägg kycklingen i en låg form och skeda eller pensla yoghurtblandningen över alla bitar. Täck över fatet, ställ det i kylskåpet och låt kycklingen stå och dra i marinaden i minst 4 timmar eller allra helst över natten.
  3. Lägg kycklingen på ett galler över en het glöddbädd på grillen. Vänd bitarna ofta under grillningen. Grilla i ca 20 minuter tills kycklingbitarna börjar förkolna en aning på utsidan och inte längre rosa inuti. Man kan också grilla den i 20 minuter på högsta övervärme i ugnen och vända den ofta.
  4. Lägg under tiden resten av yoghurten,vitlöken och den torkade myntan i en skål och rör om så att allt blandas väl. Tillsätt gurkan, den färska myntan och tillsätt salt och peppar efter smak, och rör om på nytt. Lägg blandningen i en serveringsskål, droppa resten av oljan över och garnera med gurkskivor och myntakvistar om så önskas.
  5. Servera kycklingen varm med tzatzikisalladen, varma pitabröd och en tomatsallad passar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.