Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Man kan lika gärna göra den med kalkon. Samma underbara smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till såsen och ställ den åt sidan.
  2. Hetta upp en wok över stark värme tills den ryker. Tillsätt oljan och stek morötterna under omrörning i ca 2 minuter. Tillsätt löken och svampen och stek det i 1 minut. Ta upp grönsakerna.
  3. Tillsätt eventuellt mer olja och stek hälften av kycklingen under omrörning i ca 2-3 minuter. Ta upp köttet och stek resten av köttet på samma sätt.
  4. Lägg tillbaka det redan stekta köttet i woken. För det åt sidan och häll i såsen under omrörning. Lägg i grönsakerna och häll i whiskyn när såsen tjocknat. Låt koka i någon minut. Servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • festmaten 17 juni 2008

    Jag har redan provat detta, och det är jättegott. Bytte ut timjan mot dragon, tycker allt som innehåller timjan är ärtsoppa?? Blev gott med whiskysmaken som kom igenom, använde Speyburn, 12årig singelmalt. En spännande rätt, eftersom man även kan variera whiskysorten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.