Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling och bacongryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God, billig och enkel gryta som passar bra både som vardagsmat och som helgmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i lagom stora bitar och hacka löken.
  2. Strimla baconet eller tärna sidfläsket och skiva champinjonerna.
  3. Rulla kycklingen i mjölet och stek sedan kycklingen i smöret tills kycklingbitarna fått lite färg.
  4. Tillsätt sedan baconet eller sidfläsket, löken, champinjonerna och pressa i vitlöken.
  5. Rör om lite och tillsätt sedan buljongtärningen, vattnet och kryddorna.
  6. Låt det koka samman i buljongen i cirka 30 minuter på medelvärme och tillsätt sedan grädden och låt fortsätta bubbla i 20 minuter. Servera sedan med ris, potatis eller pasta och gärna en sallad och lite gott bröd!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • amoz 23 augusti 2010

    Är det kycklingfilé du använder här?

  • aeiparthenos 23 augusti 2010

    Det beror helt på vad jag har i kylskåpet, men det varierar mellan kycklingfilé och lårfilé. Jag föredrar lårfilé. Men man kan använda en hel styckad kyckling om man vill det, köttet blir ju mörare om man har ben med!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.