Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och currybaguette

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En krämig kycklingröra i frasig baguette, lika enkel att äta hemma som på picknick eller under en lång tågfärd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att tärna upp kycklingfiléerna i små bitar och stek tillsammans med curry och chilikrydda (här är min preferens på chili flakes istället för pulveriserad chili, eftersom jag tycker de har bättre smak).
  2. Under tiden som kycklingen steker, hackar man upp alla grönsaker (rödlök, gurka, paprika, tomat) och lägger i en stor bunke. Blanda också ner nötter, crème fraiche och citronsaften.
  3. Här bör då kycklingen vara färdigstekt och ha en härlig smak av curry och en efterbitande smak av chili. Vänd ner kycklingen tillsammans med kryddsaften som bildats i stekpannan, i bunken där grönsakerna ligger.
  4. Blanda försiktigt runt tills du får en gyllene färg på fraichen av curryn, smaka av med salt och peppar.
  5. Dela baguetten på mitten så du får 4 delar. Ta varje del och skär på längden (dock inte så att de delar på sig, de ska sitta ihop på ena kanten, det gör ätandet mindre kladdigt) Fyll baguetten med röran och linda in i folie eller smörpapper.
  6. Servera gärna med vitt vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.