Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling och kokosgryta från Tanzania

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Alltid roligt med rätter från andra länder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär kycklingen i strimlor eller bitar. Skala och strimla löken. Skala och hacka vitlöken. Bryn kyckling och lök i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  2. Häll över tomater, tomatpuré, kokosmjölk, mango chutney, salt, kardemumma, ingefära och piri piri. Låt grytan sjuda under lock i 15 minuter. Smaka ev av med mer piri piri.
  3. Skär mangon i småbitar och strö lite av den och lite kokosflingor över grytan.
  4. Servera med ris och resten av kokosen och mangon bredvid.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • petrapack 1 april 2011

    Det här var en jättegod gryta! Dessutom lättlagad och med rätt så billiga ingredienser så kommer absolut att lagas fler gånger hemma hos oss. En femma i betyg.

  • frokeneva 19 oktober 2011

    Jättegod gryta!

  • Emma554 12 juni 2012

    Jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.