Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och majssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Lyxig majssoppa med kycking och tortilla chips topping. Ungarnas favoritsoppa

Ingredienser

Instruktioner

1. Finhackad den gula löken och fräs den tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan och kajennpeppar eller chilifrukten i en gryta med olja. 2. Rör ner majskornen och socker. Häll på kycklingfond, vatten och grädde. Öka värmen något och låt småkoka i 5 minuter. 3. Mixa soppan ganska slät i matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. 4. Strimla kycklingfiléerna och fräs dem i olja. krydda med salt, cayenne och vitlök 5. Häll soppan i djupa tallrikar. 6. Garnera soppan med kycklingstrimlor och tortilla chips.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.