Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och pancettarullar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Pancetta är ett sorts lättrökt sidfläsk som används mycket i Italien. Här ger det en härligt rökig karaktär till kycklingen. Det kan ersättas med bacon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Placera en fjärdedel av pancettaskivorna på rad på en skärbräda så att de överlappar varandra längs långsidorna eller två baconskivor. Lägg en kycklingfilé i ena änden, tvärs över pancettaskivorna. Toppa med 3 salviablad och strö över nymald svartpeppar. Rulla in kycklingen i pancettan.
  2. Stek kycklingrullarna runt om i olivolja så att de får fin gyllenbrun färg. Pancettan ska bli gyllene och krispig. Lägg över rullarna på en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 10 min tills innertemperaturen är 68°.
  3. Skaka runt tomaterna i skyn som finns kvar i stekpannan. Stek några minuter tills de är genomvarma. Servera kycklingen med tomaterna och nykokt potatis i bitar blandad med en senapsvinägrett och klippt gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.