Mustig kycklinggryta som blir vansinnigt god tillsammans med vitlöksris samt små klickar av philadelphiaost.
Instruktioner
- Stycka kycklingen i 6-7 bitar. Stek kycklingbitarna i en stekgryta, hälften åt gången. Salta och peppra. Lägg kycklingen åt sidan.
- Hacka all lök. Fräs löken i grytan tills löken är glansig.
- Tillsätt kycklingen, fänkålsfrö, oregano, tomatpuré, vatten och buljongtärningar.
- Låt kycklinggrytan koka i 40 minuter. Rör då och då.
- Tillsätt små klickar med philadelphiaost vid serveringen.
- Vitlöksris:
Pressa vitlöken och fräs den i lite olja i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut.
- Tillsätt salt och vatten och koka som vanligt.
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Måste bara pröva denna, verkar god, återkommer efter tillagning o smaktest.
Nuu, är den lagad, uppäten, grytan renslickad ha ha. Skämt åsido, det var jättegott, ett stort tack för detta recept o full pott i poäng minsann.