Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och philadelphiagryta med vitlöksris

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustig kycklinggryta som blir vansinnigt god tillsammans med vitlöksris samt små klickar av philadelphiaost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kycklingen i 6-7 bitar. Stek kycklingbitarna i en stekgryta, hälften åt gången. Salta och peppra. Lägg kycklingen åt sidan.
  2. Hacka all lök. Fräs löken i grytan tills löken är glansig.
  3. Tillsätt kycklingen, fänkålsfrö, oregano, tomatpuré, vatten och buljongtärningar.
  4. Låt kycklinggrytan koka i 40 minuter. Rör då och då.
  5. Tillsätt små klickar med philadelphiaost vid serveringen.
  6. Vitlöksris: Pressa vitlöken och fräs den i lite olja i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut.
  7. Tillsätt salt och vatten och koka som vanligt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 4 december 2009

    Måste bara pröva denna, verkar god, återkommer efter tillagning o smaktest.

  • Lennart_58 11 december 2009

    Nuu, är den lagad, uppäten, grytan renslickad ha ha. Skämt åsido, det var jättegott, ett stort tack för detta recept o full pott i poäng minsann.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.