Kyckling i en krämig grädd- och senapssås på en bädd av pasta; mycket läckert och mycket enkelt. Och mycket gott!
Instruktioner
- Skölj av kycklingbrösten och skär dem i tärningar, ca 2 x 2 cm. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Hetta upp 1 msk matfett och oljan i en stekpanna och tillsätt kycklingen. Salta och peppra och bryn tills kycklingbitarna inte längre är rosa. Ta köttet ur pannan.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp resten av matfettet i stekpannan och lägg i lök och vitlök. Fräs tills löken är mjuk. Tillsätt senapen till löken och rör om. Tillsätt vin, låt koka upp och reducera tills det finns ca 1/3 kvar. Häll i grädden, sjud upp och låt sjuda 5 minuter. Smaka av såsen med salt, peppar och färskpressad citronsaft. Lägg i kycklingen och låt sjuda på svag värme ytterligare 5 minuter.
- Klipp krassen. Låt pastan rinna av och portionera upp den på tallrikar. Lägg kycklingen ovanpå och strö över krasse. Servera genast.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar