Dessa matiga piroger passar både till vardag och fest. Kycklingen harmoniserar väl med shiitakesvampen.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med den fingervarma mjölken.
- Blanda ner smält smör, vetemjöl och salt. Arbeta samman till en smidig deg och låt den jäsa 40 minuter.
- Skär kycklingfiléerna i små bitar och blanda dem med olivolja, 2 tsk soja och honung. Låt filébitarna ligga i marinaden cirka 15 minuter. Stek filébitarna och lägg dem sedan åt sidan.
- Hacka löken fint och pressa vitlöken. Skär svampen i strimlor.
- Stek lök, vitlök och svamp i lite olja eller smör, rör ner 1 tsk soja och blanda med kycklingen. Smaka av med salt och peppar.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda och dela degen i tio bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 10 cm i diameter.
- Fördela fyllningen på degbitarna och vik samman dem. Tryck samman eller vik upp kanterna. Låt pirogerna jäsa ytterligare 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla pirogerna med ägg och strö över sesamfrön. Grädda dem cirka 15 minuter. Servera gärna med en fräsch sallad.
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar