Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling- och shiitakepiroger

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Dessa matiga piroger passar både till vardag och fest. Kycklingen harmoniserar väl med shiitakesvampen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med den fingervarma mjölken.
  2. Blanda ner smält smör, vetemjöl och salt. Arbeta samman till en smidig deg och låt den jäsa 40 minuter.
  3. Skär kycklingfiléerna i små bitar och blanda dem med olivolja, 2 tsk soja och honung. Låt filébitarna ligga i marinaden cirka 15 minuter. Stek filébitarna och lägg dem sedan åt sidan.
  4. Hacka löken fint och pressa vitlöken. Skär svampen i strimlor.
  5. Stek lök, vitlök och svamp i lite olja eller smör, rör ner 1 tsk soja och blanda med kycklingen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda och dela degen i tio bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 10 cm i diameter.
  7. Fördela fyllningen på degbitarna och vik samman dem. Tryck samman eller vik upp kanterna. Låt pirogerna jäsa ytterligare 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Pensla pirogerna med ägg och strö över sesamfrön. Grädda dem cirka 15 minuter. Servera gärna med en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.