- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Hittade receptet på Tv4 men har gjort om det efter min smak
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skrapa av alger och beläggningar på musslorna och sortera ut de som är öppna eller spräckta.
- Hacka hälften av löken och vitlöken grovt. Fräs i olivolja tillsammans med persiljestjälkarna i en kastrull och häll sen i musslorna och vinet.
- Sätt på locket och låt koka tills musslorna öppnar sig cirka 3-4 minuter. Sila bort vätskan från musslorna i en skål.
- Hacka resten av löken och vitlöken fint och fräs i olja tillsammans med saffran en lite stund. Tillsätt sedan riset. Häll i musselbuljongen och låt koka till riset blir mjukt. Smaka av med salt och peppar.
- Stek kycklingen i en stekpanna med smör. Salta och peppra och baka den färdigt i ugn på 150 grader.
- Tärna paprikan. Hacka persiljan grovt och skala räkorna.
- Vid servering: Fräs paprikan i smör och blanda sedan i riset, ärtorna och eventuellt lite vatten, smaka av med salt och peppar. Vänd i musslorna och räkorna och lägg upp på ett stort fat.
- Skär kycklingen och lägg över riset. Pressa över citron och strö över lite hackad persilja.
- Servera gärna med ett gott bröd till.
Publicerat den
27 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar