Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling på grekiskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I detta läckra recept använder vi kycklingbröst utan skinn som fylls med en fetaostfyllning - det smakar underbart gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera gallret mitt i ugnen. Smörj en ugnsfast form med olivolja.
  2. Skär ett snitt i sidan på kycklingbröstet så att det bildas en ficka.
  3. Smula fetaosten i en skål och blanda den med ströbröd, gräslök, citronskal, citronsaft, vitlök och svartpeppar.
  4. Pressa försiktigt in fyllningen i fickan på kycklingbröstet. Lägg ner dem i den smorda formen. Blanda rivet citronskal, färskpressad citron och olivolja och pensla kycklingen med blandningen.
  5. Stek i ugnen i 25-30 minuter tills kycklingen är genomstekt och fyllningen är fast. pensla och vänd kycklingen då och då. Servera med en god sallad och citronklyftor till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.