Servera denna marinerade och örtpanerade kyckling tillsammans med hemlagat potatismos.
Instruktioner
- Rör ihop vinäger och senap och vispa ner mjölk, salt och peppar. Blanda väl. Lägg i kycklingen och vänd den så att den täcks med marinad. Täck över med plastfolie och förvara i kylen i minst 15 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda ströbröd, persilja, parmesan, paprika, basilika, dragon och timjan i en djup tallrik. Blanda väl. Tillsätt matfettet och gnid in det i paneringen med hjälp av fingrarna.
- Ta upp kycklingen från marinaden och lägg ner den i ströbrödsblandningen. Panera runt om, tryck till med fingrarna så att paneringen fastnar ordentligt. Lägg den panerade kycklingen på plåten, häll ut marinaden.
- Stek kycklingen i ugnen tills den är färdig, ca 20-30 minuter.
Publicerat den
20 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar