Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling på örtagårdsvis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera denna marinerade och örtpanerade kyckling tillsammans med hemlagat potatismos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop vinäger och senap och vispa ner mjölk, salt och peppar. Blanda väl. Lägg i kycklingen och vänd den så att den täcks med marinad. Täck över med plastfolie och förvara i kylen i minst 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda ströbröd, persilja, parmesan, paprika, basilika, dragon och timjan i en djup tallrik. Blanda väl. Tillsätt matfettet och gnid in det i paneringen med hjälp av fingrarna.
  4. Ta upp kycklingen från marinaden och lägg ner den i ströbrödsblandningen. Panera runt om, tryck till med fingrarna så att paneringen fastnar ordentligt. Lägg den panerade kycklingen på plåten, häll ut marinaden.
  5. Stek kycklingen i ugnen tills den är färdig, ca 20-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.