Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling på saltbädd

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Här kommer en riktig favorit som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strö ett 2-3 centimeter tjockt saltlager i botten på en ugnsfast form. Försök att inte skada kycklingskinnet. Det kommer att vara frasigt när kycklingen är färdig. Lägg kycklingen ovanpå saltbädden. Stek kycklingen i ugen på 175-200 gr i ca 1 timme. Tryck in en sticka vid lårbenet och kontrollera att kycklingen är färdig.
  2. Lyft kycklingen från saltbädden och skrapa bort ev. saltklumpar som fastnat. Dela kycklingen och servera med t.ex klyftpotatis och rostade grönsaker. Ugnen har plats för två formar samtidigt. Peppra vid behov.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.