Äpplenas sötma ger denna kycklingrätt från Normandie en speciell touche. Servera den med nudlar eller klyftpotatis.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Dela kycklingen i 8 delar och krydda dem med salt, peppar och mejram. Smält matfettet i en stor gryta. Lägg ner kycklingen och bryn i 6 minuter. Vänd en gång.
- Skala löken och skiva den tunt. Ta bort kärnhusen i äpplena och skiva dem också tunt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och lägg över lök och äppelskivor.
- Blanda sherry och vinäger i en skål. Blanda väl och häll sedan blandningen över kycklingen.
- Ställ in kycklingen i ugnen och stek den i en timma. Ös och vänd kycklingbitarna då och då. Kycklingen är färdig när den inte längre är rosa inuti. Servera genast.
Publicerat den
29 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar