Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling som i Normandie

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äpplenas sötma ger denna kycklingrätt från Normandie en speciell touche. Servera den med nudlar eller klyftpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Dela kycklingen i 8 delar och krydda dem med salt, peppar och mejram. Smält matfettet i en stor gryta. Lägg ner kycklingen och bryn i 6 minuter. Vänd en gång.
  2. Skala löken och skiva den tunt. Ta bort kärnhusen i äpplena och skiva dem också tunt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och lägg över lök och äppelskivor.
  3. Blanda sherry och vinäger i en skål. Blanda väl och häll sedan blandningen över kycklingen.
  4. Ställ in kycklingen i ugnen och stek den i en timma. Ös och vänd kycklingbitarna då och då. Kycklingen är färdig när den inte längre är rosa inuti. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.