Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling sweet & sour

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nästan lika enkelt som att beställa hem mat är det att laga denna kinesiska, wokade kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda soja, färskpressad citronsaft, honung och sambal oelek i en skål. Blanda maizena och vatten i en annan skål.
  2. Hetta upp 1 tsk olja i en wok eller stekpanna. Tillsätt kycklingen och bryn den under omrörning tills den inte längre är rosa inuti, ca 4 minuter. Lägg över kycklingen på en tallrik.
  3. Tillsätt resten av oljan till pannan. Lägg i purjolök och vitlök och låt fräsa i ca 1 minut. Tillsätt röd och gul paprika, broccoli och morot. Bryn under omrörning i ca 5 minuter. Tillsätt sojablandningen och sjud upp.
  4. Blanda kycklingen med grönsakerna. Blanda ner maizenablandningen och sjud upp. Låt sjuda i ca 2 minuter. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.