Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling - Tagine

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

förvärm ugnen till 175 grader. dela upp kycklinglåren i två bitar genom leden. hetta upp oljan i en stor ugnsfast gryta o stek kycklingbitarna gyllene runt om. tag upp dem o håll dem varma. lägg i lök o vitlök, stek varsamt tils löken är mjuk. tillsätt kryddorna o stek i 1 min. häll på buljongen, koka upp o lägg tillbaka kycklingen i grytan. täckmed lock o stek färdigt i ugnen, 45 min eller tills kycklingen är genomstekt. flytta över kycklingen till en skål, täck o håll dem varma. avlägsna eventuellt fett från stekskyn o koka ihop två tredjedelar. blanchera under tiden oliverna o citronsivorna i en kastrull med kokande vatten i 2 min tills citronskivorna är mjuka. låt rinna av o häll sedan allt över kycklingen. smaka av. till couscousen kokar man upp buljongen o strör långsamt i couscous under omrörning. tag bort från plattan, låt stå i 5 min. koka under tiden grönsakerna, häll av spadet o lägg dem i en stor skål. tillsätt couscous, olja o krydda, rör om grynen så de blir fluffiga. tillsätt kikärter o hackad koriander. ös upp på ett stort fat. lägg kycklingen ovanpå o häll över skyn. garnera med färsk koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.