Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling tex mex med vita bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Man kan göra en tex mex-gryta på 600 g strimlad kycklingfilé om man hellre vill det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj paprikan, kärna ur den och tärna den fint. Skala potatisen och skär den i 1 cm stora tärningar. Låt de soltorkade tomaterna rinna av och hacka dem grovt. Skölj och ansa salladslöken och skiva den fint.
  2. Ta bort skinnet från kycklingklubborna och skär bort allt synligt fett. Gnid in klubborna med salt, peppar, spiskummin, paprikapulver och chiliflingor. Hetta upp olivoljan i en stor gryta och bryn kycklingklubborna runtom.
  3. Tillsätt paprika, soltorkade tomater, salladslök och vitlök och fräs under omrörning. Blanda ner potatistärningarna och fräs hastigt. Tillsätt vitt vin och 3 ½ dl hett vatten, lägg på locket och låt puttra 40 minuter.
  4. Smaka av grytan med salt och peppar. Låt bönorna rinna av. Smula tortillachipsen i en mixer. Skölj koriander och hacka bladen fint. Blanda ner bönor och tortillachips i grytan och låt det koka upp. Strö över hackad koriander och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.