Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling Wellington

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På Wellingtons vis innebär kött inbakat i spröd smördeg. Här en extra festlig kycklingfilé med spenat och champinjoner som gör paketet smakrikt och saftigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Smält 1 msk smör i en stor stekpanna. Lägg i lök och vitlök och fräs under omrörning cirka två minuter. Tillsätt champinjoner och krydda med muskot, salt och svartpeppar. Fräs under omrörning tre minuter. Låt svalna.
  2. Salta och peppra kycklingen. Smält resten av smöret i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på stark värme, två minuter på varje sida. Ta upp köttet ur pannan och låt svalna.
  3. Dela smördegen i fyra bitar och kavla dem till 20x20 cm fyrkanter. Krama vätskan ur spenaten och lägg spenat på varje smördegsplatta. Fördela svampen ovanpå och lägg en kycklingfilé överst på varje platta. Fukta smördegskanterna med vatten och vik smördegen över fyllningen. Tryck till kanterna.
  4. Lägg paketen på plåten med skarven neråt och skär tre snitt ovanpå. Pensla paketen med ägg. Baka i ugnen cirka 25 minuter tills smördegen är fluffig och gyllene och kycklingen är genomstekt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.