Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingaladåb

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lättlagad. God som kall men även god med en champinjonsås och potatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta upp de saltade kycklingarna och låt dom koka upp med vatten som täcker, skumma väl.
  2. Därefter i lägges kryddor och grönsakerna. Koka i 45 min. Ta upp kycklingarna och rensa köttet och skär detta i små tärningar. Koka buljongen. Lägg i ben och skinn för bättre smak. Sila upp 7 dl buljong i en ren kastrull. Lägg i köttet. gelatinblad, timjan och vitpeppar. ev. lite salt. Låt allt få ett lätt uppkok och häll sedan allt i en skål som ställs svalt för att stelna.

Kommentarer (1)

  • Mistys 23 december 2011

    En mycket god aladåb / sylta. Vi ska ha detta på julbordet i år. Känns bra att servera något som bara innehåller fina ingredienser. Rekomenderas :=)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.