- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Lättlagad. God som kall men även god med en champinjonsås och potatis till.
Instruktioner
- Ta upp de saltade kycklingarna och låt dom koka upp med vatten som täcker, skumma väl.
- Därefter i lägges kryddor och grönsakerna.
Koka i 45 min.
Ta upp kycklingarna och rensa köttet och skär detta i små tärningar.
Koka buljongen.
Lägg i ben och skinn för bättre smak.
Sila upp 7 dl buljong i en ren kastrull.
Lägg i köttet. gelatinblad, timjan och vitpeppar. ev. lite salt.
Låt allt få ett lätt uppkok och häll sedan allt i en skål som ställs svalt för att stelna.
Publicerat den
26 mars 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
En mycket god aladåb / sylta. Vi ska ha detta på julbordet i år. Känns bra att servera något som bara innehåller fina ingredienser. Rekomenderas :=)