Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingballotine med basilikasås och sallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Inuti kycklingen döljer sig en god smakrik fyllning. En perfekt bjudrätt där allt kan förberedas i god tid före kalaset. Kycklingen kan serveras varm eller kall. Den som vill serverar med rostade rotfrukter, klyftpotatis eller kokt ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär en ficka i kycklingfiléerna så att de går att vika ut till stora filéer. Lägg dem en i taget i en 3-liters fryspåse och banka med en stekpanna så att filén blir tunn. Finhacka schalottenlökarna och fräs hacket mjukt i olivolja, tillsätt sedan spenaten och låt den fräsa tills den blir mjuk. Ta från värmen och blanda ner riven parmesanost.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna runtom och lägg dem på var sin stor bit plastfolie och eventuellt skinn ner. Fördela baconskivorna längsmed mitten och lägg spenatblandningen i en sträng ovanpå. Rulla ihop till en rulle med hjälp av plastfolien. Snurra ihop ändarna väl. Linda sedan in rullarna i aluminiumfolie och gör täta paket. Stick in en termometer på längden i den tjockaste rullen.
  3. Koka upp vatten i en stor vid kastrull. Lägg ner rullarna och låt dem sjuda under lock tills innertemperaturen är 67 grader. Tiden beror på hur tjocka rullarna är, men det tar 15-25 minuter. Ta upp rullarna och kyl dem om de inte ska ätas med en gång.
  4. Basilikasås: Kör med mixerstav basilikabladen, dijonsenap, äggula och vinäger tills bladen är hackade. Tillsätt oljan droppvis under gång och kör till en tjock sås. Rör ner créme fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Sallad: Förväll sugar snapsen i saltat vatten 1 minut, spola sedan av dem i kallt vatten och låt rinna av. Halvera tomaterna. Ansa rädisorna och skiva dem tunt. Blanda alltsammans med olivoljan. Lägg upp salladen på ett stort fat.
  6. Servering: Ta bort folien och stek kycklingrullarna i olja tills de får fin färg runtom. Känn efter att de är varma rakt igenom. Skiva dem och servera med salladen och basilikasåsen och eventuellt rostade rotfrukter, klyftpotatis eller kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.