Instruktioner
Bryn kycklingbenen i en stekpanna med 1 msk smör- och rapsolja så att de får fin färg, salta och peppra efter smak. Lägg över kycklingbenen i en stor gryta. Klipp baconet i bitar, skiva vitlöken och bryn detta med 1 msk smör- och rapsolja i stekpannan och lägg därefter över i grytan med kycklingbenen. Vispa ur stekpannan med lite vatten och slå detta i grytan. Skala morötterna och slanta dem, skala och kärna ur äpplet och skär i småbitar. Häll vin och vatten i grytan med kycklingbenen, krydda med dragon, kycklingfond och kycklingbuljongtärning och rör om försiktigt. Rör i äppelbitarna och de slantade morötterna och låt detta puttra på svag värme i 1 timme och 15 minuter. Ta därefter upp kycklingbenen ur grytan och rensa dessa. Slå i vispgrädden och klicka i dijonsenap i grytan och låt såsen koka några minuter, red därefter av såsen med maizena så tjock du vill ha den och låt koka ytterligare några minuter. Lägg i det rensade kycklingköttet och värm upp det hela igen. Servera med potatis eller ris och en sallad.