Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingben med bacon, vitlök och morötter

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Blev en riktig hit, så smakrik och god och kycklingköttet så saftigt och mört, dessutom en ganska billig gryta.

Ingredienser

Instruktioner

Bryn kycklingbenen i en stekpanna med 1 msk smör- och rapsolja så att de får fin färg, salta och peppra efter smak. Lägg över kycklingbenen i en stor gryta. Klipp baconet i bitar, skiva vitlöken och bryn detta med 1 msk smör- och rapsolja i stekpannan och lägg därefter över i grytan med kycklingbenen. Vispa ur stekpannan med lite vatten och slå detta i grytan. Skala morötterna och slanta dem, skala och kärna ur äpplet och skär i småbitar. Häll vin och vatten i grytan med kycklingbenen, krydda med dragon, kycklingfond och kycklingbuljongtärning och rör om försiktigt. Rör i äppelbitarna och de slantade morötterna och låt detta puttra på svag värme i 1 timme och 15 minuter. Ta därefter upp kycklingbenen ur grytan och rensa dessa. Slå i vispgrädden och klicka i dijonsenap i grytan och låt såsen koka några minuter, red därefter av såsen med maizena så tjock du vill ha den och låt koka ytterligare några minuter. Lägg i det rensade kycklingköttet och värm upp det hela igen. Servera med potatis eller ris och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.