Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbiffar med gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga biffar med krämig sås och snabbinlagd gurka passar perfekt till middag när tiden är knapp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Blanda en lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör om tills sockret lösts sig. Skölj gurkan. Hyvla den tunt och vänd ner i lagen. Vänd ner persilja precis före servering. Salta och peppra.
  3. Rör ihop 1 dl mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter. Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till 4 biffar.
  4. Stek biffarna i smör i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader. Ta upp biffarna ur stekpannan.
  5. Blanda maizenan med 1 dl mjölk. Rör ner mjölkblandningen, grädden och smulad buljongtärning eller fond i stekpannan. Låt det koka upp under omrörning. Häll i sojan.
  6. Lägg i biffarna i såsen och låt det puttra ca 5 minuter. Servera kycklingbiffarna med potatisen och inlagd gurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.