Saftiga biffar med krämig sås och snabbinlagd gurka passar perfekt till middag när tiden är knapp.
Instruktioner
- Koka potatisen i saltat vatten.
- Blanda en lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör om tills sockret lösts sig. Skölj gurkan. Hyvla den tunt och vänd ner i lagen. Vänd ner persilja precis före servering.
Salta och peppra.
- Rör ihop 1 dl mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter. Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till 4 biffar.
- Stek biffarna i smör i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader. Ta upp biffarna ur stekpannan.
- Blanda maizenan med 1 dl mjölk. Rör ner mjölkblandningen, grädden och smulad buljongtärning eller fond i stekpannan. Låt det koka upp under omrörning. Häll i sojan.
- Lägg i biffarna i såsen och låt det puttra ca 5 minuter.
Servera kycklingbiffarna med potatisen och inlagd gurka.
Publicerat den
10 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar