Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbiffar som i Thailand

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Servera de här kycklingbiffarna med sweet chilisås och citron. De är nyttiga, goda och lätta att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna kycklingfiléerna fint. Lägg kyckling, ägg, currypasta, fisksås eller soja, socker, korianderblad, limeskal och limesaft i en skål och blanda med händerna tills väl blandat. Lägg över blandningen i en skål.
  2. Blöt händerna och dela upp smeten i tolv jämnstora bullar som innehåller cirka 1 msk smet vardera. Platta till varje bulle till en platt biff.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en teflonstekpanna på medelvärme. Stek hälften av kycklingbiffarna cirka 3 minuter på varje sida tills gyllene och genomstekta.
  4. Ta upp biffarna och ur pannan och lägg över dem i en ugnsfast form. Häll biffarna varma i ugnen på låg temperatur. Upprepa med resten av oljan och kycklingbiffarna på samma sätt.
  5. Servera med sweet chilisås och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.