Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbitar med salsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God plockmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salsa: Fräs upp lök och chili i oljan i en liten kastrull tills löken är mjuk. Häll över de passerade tomaterna och låt såsen sjuda i 10 minuter. Tillsätt vitlök och persilja och smaka av med salt och peppar. Täck över såsen så att den håller sig varm.
  2. Blanda ströbröd, mejram, parmesan och peppar på en tallrik eller ett smörpapper.
  3. Skär kycklingbrösten i mindre bitar och doppa dem i äggvitan. Låt överflödig äggvita rinna av. Rulla bitarna i ströbrödsblandningen så att hela ytan täcks.
  4. Värm upp oljan i en fettsnål stekpanna på medelvärme. Lägg i kycklingbitarna och stek dem runtom tills de är gyllenbruna och helt genomstekta, ca 10 minuter. Lägg upp på ett serveringsfat och servera genast tillsammans med salsan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.