Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbitar med yoghurtsås

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Receptet är för 8-10 personer. Ingick i dotterns studentbuffé. 1,5 kg filé var nog lagom till 30 personer. I övrigt bjöd vi på: - minipizzor - potatissallad, - 1 kötträtt - 2 såser, - mozzarellatallrik, - chark-tallrik, - osttallrik - två desserter - kaffe&tårta + bullar Jag marinerade kycklingen i örtblandningen några timmar innan jag stekte och stekte upp det dagen innan. Värmde sedan på allt strax före servering (i ugn 100 grader).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka vitlök. Mixa vitlök, skal av en citron (spara den andra till dekor!), örter, olja, salt och peppar. Lägg kyckling i bunke och häll över örtmixen. Marinera gärna ett par timmar, även om det går bra att "köra direkt".
  2. Stek kycklingen ca 2 min/sida. Lägg över i ugnssäker form och stek färdigt i ugn, 30 min i 150 graders värme.
  3. Riv över skal från 1 citron att dekorera med.
  4. Blanda ihop yoghurt, thaisås och honung till såsen som bör stå ett par timmar i kylskåp för att mogna innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.