Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbuljong

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mat från grunden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka grönsakerna grovt. Bryn tillsammans med tomatpuré, lagerblad och vitpeppar på hög värme i en stor kastrull.
  2. Dela kycklingen i fyra delar. Lägg delarna i kastrullen med grönsakerna och låt bryna ytterligare en stund.
  3. Slå på vatten och vin. Låt buljongen koka lugnt i minst två timmar. Gärna dubbelt så länge.
  4. Då buljongen kokat klart, ta upp kycklingen och sila bort grönsakerna.
  5. Reducera sedan buljongen till hälften, genom att koka på låg värme.
  6. Tips: Låt vattnet du häller på vara riktigt kallt. Då åker fettet upp och du kan sleva bort det om du vill ha en klarare buljong.
  7. Låt buljongen svalna och frys in den i burkar om ca ½ liter.
  8. Salta inte buljongen förän den används i matlagningen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • thewildone 2 juli 2009

    jag tycker att det låtter som en sky och inte en buljong men det blir nog gött

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.