Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbuljong

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Används bla till Fettförbränningssoppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingsskrovet eller kycklingbenen i en stor kastrull tillsammans med grönsakerna, örterna och eventuellt kycklingskyn. Krydda med peppar och Seltin.
  2. Häll i vatten så att kycklingen är täckt. Koka upp och skumma av fettet som flyter upp till ytan. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt sjuda i 30 minuter till en timme. Häll på mer vatten om det behövs. Sila buljongen och ta bort grönsakerna och kycklingbenen.
  3. Buljongen kan förvaras i kylskåp i upp till tre dagar. det går även bra att frysa in den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.