Kyckling passar både till fest och vardags. Kycklingbullar med kokos- och tomatsås blir en härligt god middag.
Instruktioner
- Hacka löken fint. Blanda lök, ströbröd, kycklingfärs, curry, garam masala, salt och ägg i en bunke. Forma kycklingbullar av smeten och bryn dem i smör eller olja i en stekpanna.
Lägg kycklingbullarna åt sidan.
- Skär löken till kokos- och tomatsåsen i skivor och paprikorna i bitar. Banka lite på den tjocka delen på citronstjälken och dela i den i 4-5 bitar.
- Fräs löken i stekpannan så att den blir mjuk och glansig. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med någon minut. Rör ner citrongräs, kokosmjölk, buljongtärning och tomatpuré.
- Låt såsen koka ihop någon minut. Tillsätt pressad lime och kycklingbullarna som får koka färdigt i såsen.
Strö på rivet limeskal och koriander.
- Servera kycklingbullarna med ris.
Publicerat den
6 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar