Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbullar i kokos- och tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling passar både till fest och vardags. Kycklingbullar med kokos- och tomatsås blir en härligt god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken fint. Blanda lök, ströbröd, kycklingfärs, curry, garam masala, salt och ägg i en bunke. Forma kycklingbullar av smeten och bryn dem i smör eller olja i en stekpanna. Lägg kycklingbullarna åt sidan.
  2. Skär löken till kokos- och tomatsåsen i skivor och paprikorna i bitar. Banka lite på den tjocka delen på citronstjälken och dela i den i 4-5 bitar.
  3. Fräs löken i stekpannan så att den blir mjuk och glansig. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med någon minut. Rör ner citrongräs, kokosmjölk, buljongtärning och tomatpuré.
  4. Låt såsen koka ihop någon minut. Tillsätt pressad lime och kycklingbullarna som får koka färdigt i såsen. Strö på rivet limeskal och koriander.
  5. Servera kycklingbullarna med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.