- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Curry och kokosmjölk ger lite annorlunda smaker!
Instruktioner
- Skär gurkan i supertunna skivor, gärna med potatisskalaren. Lägg dem på en tallrik. Strö några nypor salt över gurkan och ställ åt sidan.
Blanda färsen med ägg, fint riven gul lök och sojan. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till köttbullar.
- Ansa grönsakerna och skär i strimlor eller mindre bitar. Hetta upp lite olja i en kastrull eller stekpanna och låt grönsakerna fräsa några minuter i oljan. Tillsätt resten av ingredienserna och låt småputtra i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
- Stek köttbullarna på medelvärme i ca 3-4 min så att de blir gyllenbruna runt om.
Servera med nykokta nudlar och garnera med gurkan.
Publicerat den
23 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar