Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingburgare med parmesanost, kaprissås och basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda kycklingburgare som serveras med lite annorlunda tillbehör som ljuvlig kaprissås och surdegsbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela varje kycklingfilée i ca 4-5 skivor. Ringla över olivolja och blanda. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda majonnäs med yoghurt, kapris, finhackad vitlök och finriven parmesanost. Smaksätt med olja, citronsaft, salt och peppar. Blanda.
  3. Tänd grillen eller hetta upp en grillpanna. Grilla kycklingfiléerna i några minuter per sida tills de fått färg och köttsaften är klar när man sticker en kniv i köttet.
  4. Grilla bröden ett par minuter per sida. Skölj salladen och plocka bort bladen. Dela större blad på mitten. Plocka loss basilikabladen. Hyvla parmesanosten.
  5. Varva sallad med basilika och lägg på kycklingen mellan bröden. Toppa med sås och hyvlad parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.