Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingcrépes med svamp, basilika och parmesan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Riktigt goda, lyxiga crépes!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölet i en bunke, tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Knäck i äggen. Rör i ost, salt och smält smör. Låt svälla ca 30 minuter.
  2. Lägg i lite smör i en stekpanna och grädda 8 tunna pannkakor. Låt dem svalna på ett fat.
  3. Stek kycklingköttet med hälften av smöret i en stor stekpanna, kontrollera att det är genomstekt. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och svamp i resten av smöret i en annan stekpanna tills allt fått fin färg. Lägg i kycklingbitarna och klipp över basilika. Salta och peppra.
  4. Sätt ugnen på 250 grader och grill.
  5. Lägg 2-3 matskedar av fyllningen på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg dem i en smord ugnsform. Koka upp grädden med 2 dl parmesanost i en kastrull, rör hela tiden. Häll såsen över rullarna och strö över resten av parmesanosten.
  6. Gratinera ca 10 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera med grönsallad, körsbärstomater och skivad rödlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.