Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färg och smak med indisk mat.... En het rätt med inspiration från det indiska köket. Välj tillbehör efter smak och tillgång. Det roliga med den här rätten är att var och en smaksätter sin egen portion efter önskemål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att förbereda de tillbehör du valt ut och lägg upp dem i separata skålar. Ställ åt sidan till servering.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala löken och potatisen och hacka dem grovt. Fräs löken mjuk i smör i en gryta tillsammans med curry, cayennepeppar och kanelstång, utan att det tar färg. Pressa ner vitlöken. Lägg i kycklingbitarna och slå på grönsaksbuljong och kokosmjölk så att det precis täcker. Salta lätt och lägg i potatisen, som ska koka sönder och reda såsen.
  4. Låt koka i ca 35 minuter, eller tills kycklingen känns mör.
  5. Krydda eventuellt med mera salt och några droppar pressad citron. Curryn ska smaka starkt. Klicka i en matsked smör.
  6. Servera med riset och tillbehören.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tallkotten 26 januari 2009

    Tack för detta recept, räddade en spontanmiddag med kompisarna en fredag. Bra att man kan plocka till det man vill ha, kolla vad man har i skåpen och lägga i skålar. Nästa gång tror jag ändå att jag ska slänga i lite grönsaker på slutet för att få lite mer färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.