Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingcurry med ananas och linser

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Murgh dansak heter rätten i Indien, och sweet and hot beskrivs den på engelska. Den är inte bara kryddstark. Linserna gör den mättande, och ananas ger fin smakbrytning. Curryblad kan vara svårt att hitta. Man kan ersätta dem med lagerblad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka linserna enligt anvisning på paketet (minska vattenmängden något) tills de är nästan mjuka och vattnet kokat in. Skala ananasen och dela den i bitar.
  2. Blanda gurkmeja, paprika, chilipeppar, spiskummin och curryblad med vattnet och rör tills saltet är löst. Värm oljan i en stekpanna eller wok på medelvärme. Lägg i kycklingen, tomat, lök, vitlök, ingefära och kryddblandning, rör om och koka på svag värme tills kycklingen är mör, ca 15 minuter.
  3. Blanda i linser och ananas och låt småkoka i ytterligare 4-5 minuter tills oljan skilt sig från kryddorna och flutit upp. Nu kan man skumma bort överflödig olja utan att rätten förlorar något i smak. Smaka av med salt.
  4. Servera rätten med naan eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.