Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och matvetesallad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Sätt lite guldkant på vardagen eller helgen med dessa goda biffar som serveras med en fräsch gurksalsa. Gör gärna dubbel sats av biffarna och frys in dem. Perfekt när du inte har tid att laga mat, bara ta fram och värma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kycklingfärsbiffar: Blanda ägg, ströbröd, vatten, salt, peppar och senap i en bunke, låt svälla någon minut. Riv skalet av citronen och pressa ur saften (saften används till gurksalsan). Blanda ströbrödsblandningen med kycklingfärs och citronskal.
  2. Gurksalsa: Skala och skär gurkan i små tärningar. Skala löken och pepparroten, hacka löken och riv pepparroten. Blanda citronsaften med senapen och olivoljan. Blanda ner gurkan, löken och pepparroten. Hacka och vänd ner dillen. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Matvetesallad: Koka matvete enligt anvisning på förpackningen men med buljongtärningar eller fond i vattnet. Ansa och skär sparrisen i mindre bitar. Råstek dem i olivoljan i en het stekpanna i ca 3 minuter, rör om då och då. Krydda med salt och peppar. Blanda matvetet med sparrisen och spenaten.
  4. Kycklingfärsbiffar: Forma smeten till 8 biffar och stek dem i oljan i en stekpanna ca 6 minuter, vänd då och då.
  5. Servera kycklingfärsbiffarna med matvetesalladen och gurksalsan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.