- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Mättar många och man kan enkelt byta kycklingfärsen mot exempelvis nötfärs.
Instruktioner
- Pajdegen:
Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i kylskåpskallt margarin eller smör i stora kuber. Tillsätt saltet.
- Hacka ingredienserna fram och tillbaka med en slö bordskniv tills degen ser smulig ut, ungefär som stora havregryn. Tillsätt vattnet och hacka lite till.
- Lägg "smulorna" i en påse och kläm till dem till en deg. Lägg i kylskåpet i ca 1 timme.
- Riv osten och ställ i kylen.
- Färs:
Skala och hacka löken. Hacka paprikan i ganska grova bitar. Fräs färsen i en rejäl klick margarin och tillsätt löken och paprikan.Rör ner tomatpurén och ketchupen och rör om. Tillsätt krossade tomater och låt det koka upp på svag värme.
- Krydda färsen med paprikapulver, cayennepeppar, vitlökspulver, salt och svartpeppar.
Var försiktig med kryddningen, det är bättre att smaka av och ha i mer än att ha i för mycket!
Låt allt koka ihop något och avsluta med créme fraiche och oregano.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tumma ut degen i en pajform. Ställ den i frysen i 10 min.
- Nagga och förgrädda skalet i mitten av ugnen, ca 10 min.
- Fyll pajskalet med köttfärsen och toppa med den rivna osten. Smula gärna över lite torkad oregano.
Sänk ugnen till 175 grader, och ställ in pajen.
Låt den gräddas i ca 30 min.
- Låt pajen svalna något innan förtäring, så att den får tid att sätta sig.
Avnjuts helst med en fräsch grönsallad.
Publicerat den
22 juni 2011
Skriv kommentar