Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé Diana

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättefräsch och god sommarrätt, en grön upplevelse i både smak och utseende. Såsen gör du på bl.a. vårlök och en skvätt konjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en teflonpanna och bryn kycklingfiléerna gyllenbruna på båda sidor. Täck över och tillaga tills köttsaften är genomskinlig, ca 10-12 minuter.
  2. Grovhacka löken och kör den tillsammans med persilja, vatten, kycklingfond, konjak eller äppeljuice, potatismjöl, senap och salt i en mixer till en fin puré.
  3. Häll purén i en kastrull och koka upp under omrörning tills den har tjocknat. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt citronsaften.
  4. Lägg upp kycklingfiléerna på ett serveringsfat, häll över såsen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.