När min mamma vill bli bjuden på något gott vill hon gärna ha detta. Man kan även göra denna rätt med fläskfilé, jag kör in det receptet på ett litet tag.
Instruktioner
- Hacka mozzarellan och salamin i mindre bitar, blanda ihop.
- Skär ett snitt i filéerna på långsidan, fyll med mozzarella/salami blandningen, fäst med tandpetare. Mozzarella blandningen som blir över ska användas sedan.
- Bryn filéerna, salta, peppra och ev. pudra över lite vitlökpulver
låt eftersteka till dom är så gott som klara.
- Häll grädden i en ungssäkerform, tillsätt chilisåsen, rör om. Flytta över filéerna till formen med grädd- och chilisåsen, strö över resterande mozzarella/salami blandningen.
- Gratinera i ugnen tills rätten fått en fin färg i 200-225 grade,r mitt i ugnen.
- Servera med klyftpotatis, råstekt potatis eller en härlig potatisgratäng och sallad.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den har var mycket god! Min sambo blev imponerad over mina kunskaper i koket efter det har. Tack Lennali!
Mmmm, jätte gott
Vi slickade tallrikarna, det säger väl allt! Jag hade i lite salt i gräddblandningen. Mums mums. Tack för ett gott recept.
Lagade just denna rätt och kan säga att jag verkligen älskade den. tack för ett toppenbra tips!!
Väldigt gott! Jag gjorde en vegetarisk variant också med quornfile. Jag blandade osten med fint skuren soyachorizo och hällde allt ovanpå filéerna. De är för tunna för att dela. Det var uppskattat!