Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé i färgglad citronsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag delar kycklingfiléerna i tre bitar och bryner dom lätt, innan jag sätter ner dom i såsen och låter dom sjuda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fettet till såsen, rör i mjölet och späd med buljong. Tillsätt pepparkorn, lagerblad och citronskal.
  2. Lägg ner kycklingfiléerna i såsen och sjud under lock på svag värme, ca 15 minuter. Efter ca 10 minuter läggs grönsakerna ner. Ta upp filéerna och håll dem varma.
  3. Vispa ihop äggula och grädde och red av såsen. Smaka av med citronsaft och eventuellt salt och peppar.
  4. Häll såsen över kycklingfiléerna och servera med kokt ris eller potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jennicken 14 november 2012

    Jättegott!! Tack för ett toppenrecept :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.