Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé i krämig vitlökssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Perfekt bjudrätt som går att förbereda. Mums filibaba! Mäktigt, mäktigt, så bjud gärna som ensamrätt, eller ha lättare förrätt och dessert till. Tips! Kycklingfiléerna försteks med fördel, så att bara ytan blir brun. På så vis förminskas tillagningstiden. Måste jag skriva att ni bör göra dubbelt av såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Blanda samman de övriga ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.
  2. Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ugnen tills gratängen fått lagom färg och köttet känns färdigt.
  3. Obs! Lägg aluminumfolie över de sista 10 minuterna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.