Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinerad kycklingfilé med en god sås med apelsin och grönpeppar Tänk på att kycklingen ska ligga i marinad i minst 3 timmar först.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Rör samman alla ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg i kycklingfiléerna och knyt till. Lägg påsen kallt i minst 3 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.
  3. Ta upp kycklingfiléerna och låt dem rinna av. Stek dem gyllene i inte alltför het stekpanna i lite matfett.
  4. Lägg köttet i eldfast form och stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite smör i en kastrull.
  6. Tillsätt grönpeppar, saft av apelsinen och smulad buljongtärning. Späd med grädden och låt såsen koka ihop några minuter. Smaka av. Garnera med apelsin.
  7. Bjud kokt ris eller pressad potatis och gärna kokt salladslök till.
  8. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mumsan 21 oktober 2015

    Jättegott! En smörig amerikansk chardonnay satt fint till :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.