Marinerad kycklingfilé med en god sås med apelsin och grönpeppar
Tänk på att kycklingen ska ligga i marinad i minst 3 timmar först.
Instruktioner
- Ugn: 200°
- Rör samman alla ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar.
Lägg i kycklingfiléerna och knyt till.
Lägg påsen kallt i minst 3 timmar.
Vänd påsen några gånger under tiden.
- Ta upp kycklingfiléerna och låt dem rinna av.
Stek dem gyllene i inte alltför het stekpanna i lite matfett.
- Lägg köttet i eldfast form och stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite smör i en kastrull.
- Tillsätt grönpeppar, saft av apelsinen och smulad buljongtärning.
Späd med grädden och låt såsen koka ihop några minuter.
Smaka av.
Garnera med apelsin.
- Bjud kokt ris eller pressad potatis och gärna kokt salladslök till.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
2 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott! En smörig amerikansk chardonnay satt fint till :)