Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär en skåra i varje kycklingfilé och banka ut dem lätt. Rör ut philadelphiaosten med senap och dragon.
Bred osten över filéerna och rulla samman dem. Krydda med salt och peppar. Vira in varje filé i 1 skiva bacon. Fäst med tandpetare.
Bryn varje filé i lite matfett. Lägg över dem i en eldfast form. Stek filéerna mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills de är genomstekta.
Skala och finhacka löken under tiden. Fräs den mjuk i lite matfett. Tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, vin, buljong och ingefära. Låt såsen puttra samman ca 5 minuter. Sila såsen och häll tillbaka den i kastrullen.
5. Låt såsen på nytt koka upp och red av den med Maizena. Såsen ska vara lite simmig. Smaka av och vispa ner smöret så att såsen blir blank. Smaka av med salt och peppar.
Den här rätten smakade mumma. Jättegod. Men jag vill rekomendera att ni gör dubbel sats av såsen.
Jag har bara testat såsen, till en annan version av kycklingfilé. Men såsen var inte bara god, utan också annorlunda och spännande! Säger dock som föregående kommentar, att man bör göra dubbel sats av såsen! :-) Mycket god!