Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med champinjoner och gräslökssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En mycket god bjudrätt som gästerna gillar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka kycklingfiléerna. Krydda dem med salt och pappar. Ansa champinjonerna dela eller skiva dem.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Bryn filéerna ett par minuter på varje sida. Lägg i champinjonerna och pressa över vitlöken och låt steka ett par minuter. Sänk värmen och häll över buljongen. Täck med lock och sjud i 10 minuter.
  3. Sila skyn i en kastrull och tillsätt grädden. Koka såsen i 5 minuter. Rör ut äggulorna med lite av den heta såsen och vispa ner den. Låt såsen sjuda upp och tjockna under vispning. Rör i klippt gräslök och smaka av med salt och peppar. Häll den varma såsen över kycklingen och champinjonerna. Servera med pasta och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.