- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En rätt som går att förbereda ända fram till ugnsbakningen.
Såsen kan också kokas i förväg och värmas vid serveringsdags.
Servera med potatispatén.
Instruktioner
- Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda med nymalen vitpeppar. Lägg några färska basilikablad och skivad vitlök på varje filé och linda om med skinkan.
- Stek kycklingfilérna i smör och olja tills de har fått fin färg. Lägg på ett ugnssäkert fat.
Ställ i kylen. - Hit kan du förbereda.
- Sätt ugnen på 120º.
Ta kycklingfatet ur kylen så att det inte är iskallt när det sätts in i ugnen.
- Baka färdigt i ca 20 minuter använd stektermometer, termometern bör visa 70º då är kycklingen klar.
- Skär i ½ cm skivor servera med såsen och potatispatén.
- Såsen:
Häll cidern i en kastrull och tillsätt Maizena.
Koka upp under omrörning.
Tillsätt matlagningsgrädde och buljongtärningen, pressa i vitlöksklyftan.
Smaka av med senap, salt och peppar
Publicerat den
22 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar