Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilè med citron och kapris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Friskt och fräscht. Kycklingfilè med snabbstekt fruktkött från citron och två sorters kapris är precis så uppfriskande som det låter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort skal och den vita hinnan från citronerna med en vass kniv. Skär därefter ut klyftor av rent fruktkött och peta bort alla kärnor. Hacka fruktköttet grovt.
  2. Vänd kycklingfilèerna i ströbröd. Stek köttet med smör och rapsolja i medelvarm panna. Krydda med svartpeppar, gärna direkt från kvarn. Sänk värmen och lägg på lock. Vänd köttet ungefär en gång i minuten för att undvika att paneringen blir för mörk. Efter 4-5 minuter är det dags att lägga i citronhack och kapris. Låt allt dra några minuter utan lock på mycket svag värme. Lägg upp köttet och fördela citron- och kaprisblandningen över. Normalt brukar den inlagda kaprisen bidra med salt så det räcker men extra salt på bordet är aldrig fel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.