Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med karljohanspasta och paprikapesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabbt och lätt lagas den här smakrika middagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: 1. Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp en stekpanna och bryn filéerna runt om i smör. Efterstek i mitten av ugnen ca 30 minuter till 68 grader innertemperatur.
  2. 2. Paprikapesto: Lägg paprikorna med sin olja i en mixer tillsammans med vitlök, pinjenötter och parmesanost. Kör till en smet och smaka av med svartpeppar. Tillsätt eventuellt olivolja om peston är för tjock. Om den färdiga paprikan är svår att hitta kan du i stället grilla 2 röda paprikor på 250 grader i ugnen tills skalet blir svart runt om. Låt dem svalna i en platspåse och dra sedan bort skalen och ta bort kärnorna. Sedan är det bara att följa receptet ovan.
  3. 3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet.
  4. 4. Skölj och skär squashen i skivor och bitar. Bryn dem i olivolja. Salta, peppra och blanda ner squashen i pastan samt grovhackad rucola. Servera direkt med kycklingfiléerna och paprikapeston.
  5. Vinförslag
  6. Rött eller vit - välj själv! En mjuk, fruktig valpolicella, eller solmättad, fatlagrad chardonnay från Nya världen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.