Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med mandel och tequilasås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Pollo con almendras y salsa de mezcal. Så heter orginalreceptet, mezcal går inte att få tag på här i Sverige, så jag tog tequila istället, bara en riktig kännare kan skilja på smaken. Mezcal kallas även för fattigmanstequila. Hoppas det skall smaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn:190º
  2. Pensla kycklingfiléerna med tequila, salta och peppra dem, lägg dem i en smord ugnsfast form, sätt in formen i ugnen, pensla filéerna ett par gånger med saltat vatten, låt dem ugnstekas i ca 25-30 min eller tills de är färdiga, ta ut dem och lägg på den hackade persiljan.
  3. Smält 2 msk smör i en stekpanna och rosta mandelspån vackert gyllenfärgade, lägg åt sidan.
  4. Gör ren salladslök, skär den i mindre bitar, Smält resten av smöret på svag värme i en stekpanna, lägg i purjolök och salladslök, strö mjölet över löken, rör om, när det börjar bli gyllenfärgad, häller man i kycklingfonden och mjölken, låt det koka upp, häll på tequila och creme fraiche, låt sjuda högst 2 min.
  5. Servering: Häll tequilasåsen över kycklingfiléerna och strö över med den rostade mandelspåna, serveras med en smörslungad pasta till, en god sallad med tomater, blir pricken över i.
  6. Kuriosa: Mezcalflaskan brukar innehålla en liten mask, det var för att se om spriten var stark nog, annars upplöstes masken.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lotteschioler 28 januari 2011

    Jättegott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.