Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med örter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kycklingfilé med täcke av färska örter och en god lättlagad tomatsås blir en härlig söndagsmiddag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Vispa upp ägget på en tallrik. Blanda örtkryddorna. Vänd först ovansidan av filéerna i ägget och tryck sedan fast örterna.
  3. Bryn köttet i matfett ett par minuter på varje sida. Flytta över filéerna till en ugnsäker form och sätt in i ugnen i 15 minuter.
  4. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i lite mafett i en traktörpanna utan att den tar färg.. Pressa i vitlök och häll på krossade tomater. Smaksätt med vinäger, salt och peppar och låt såsen puttra utan lock i 5 minuter.
  5. Ansa svampen (champinjoner, ostronskivling eller kantareller) och dela den i bitar. Stek den hastigt i matfett och krydda med salt och peppar.
  6. Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka skivor och lägg ovanpå tomatsåsen och häll svampen över.
  7. Servera med kokt potatis eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 2 juli 2010

    En mycket god kycklingrätt. Färska örter blir så gott i mat. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.