- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Kycklingfilé med täcke av färska örter och en god lättlagad tomatsås blir en härlig söndagsmiddag!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Vispa upp ägget på en tallrik. Blanda örtkryddorna. Vänd först ovansidan av filéerna i ägget och tryck sedan fast örterna.
- Bryn köttet i matfett ett par minuter på varje sida.
Flytta över filéerna till en ugnsäker form och sätt in i ugnen i 15 minuter.
- Skala och hacka löken och fräs den mjuk i lite mafett i en traktörpanna utan att den tar färg..
Pressa i vitlök och häll på krossade tomater.
Smaksätt med vinäger, salt och peppar och låt såsen puttra utan lock i 5 minuter.
- Ansa svampen (champinjoner, ostronskivling eller kantareller) och dela den i bitar. Stek den hastigt i matfett och krydda med salt och peppar.
- Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka skivor och lägg ovanpå tomatsåsen och häll svampen över.
- Servera med kokt potatis eller ris.
Publicerat den
21 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En mycket god kycklingrätt. Färska örter blir så gott i mat. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.