Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med örter och zucchini

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Taget från receptsamlingen "Lev Bättre/Gott för hjärtat"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör ett snitt i tomaterna och lägg dem i en panna med kokande vatten. Låt dem dra i vattnet tills skalet spricker. Skölj tomaterna under rinnande kallt vatten och skala dem. Halvera, kärna ur och tärna tomaterna fint. (jag har även provat utan att skålla och skala tomaterna och det gick lika bra. Jag halverade dem, kramade ur kärnorna och skar i småbitar)
  2. Pensla 2 msk olja på kycklingfileérna och stek dem på medelvärme 10-15 minuter tills de är genomstekta. Stick med en provsticka i köttet för att se om skyn inuti är genomskinlig. Ta upp dem ur pannan och håll dem varma medan du steker grönsakerna.
  3. Häll resten av oljan i stekpannan och bryn löken och vitlöken tills de blivit gyllene. Tillsätt vinägern, tamathacket, örter och peppar och låt det hela sjuda till en simmig sås. . Blanda ner zucchiniskivorna och ärterna i såsen. Lägg kycklingen ovanpå. Lägg på locket och låt sjuda ca 5 minuter. Garnera med persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.